Когато законите важат за всички

Прекрасно знаем, че законите се правят, за да се нарушават, а за някои те просто не важат. Това е напълно нормално за България, но не и за Парагвай!

Преди около месец президентът на страната Фернандо Луго беше глобен от пътната полиция в Парагвай, защото е управлявал автомобил Ford Explorer без регистрационни номера и с изтегла шофьорска книжка.

Глобата, която е платил Фернандо Луго е 104 долара, като тя му е наложена лично от шефа на пътната полиция в Парагвай Едуардо Пета, който точно Луго е назначил на този пост.

Ето какво е съобщил Едуардо Пета:

"Когато се приближих към колата, видях, че самият президент Луго е зад волана. Обясних му защо съм го спрял и поисках шофьорската му книжка, която се оказа невалидна, понеже не е подновена за 2009 г. За двете нарушения го глобих с 520 000 гуарани (104 долара). Когато ме назначи миналата година начело на пътната полиция, президентът ме помоли да не прощавам на никого - дори на него."

Освен това президентът Луго вместо да се парви на велик, както става в някои страни (като България), просто се преместил на задната седалка и оставил на единот бодигардовете му да управлява автомобила.

Хвала на достойни президенти като Фернандо Луго и съвестни служители като Едуардо Пета!

Снимка: wikimedia.org

1 коментара:

Nevi Vasileva 18 октомври 2021 г. в 8:40  


Обожавам да чета такива блогове! Благодаря за полезната инфомация! Желая Ви успех и здраве!
Готвим с любов

Публикуване на коментар

За Как се

Идеята на "Как се" е да се извади на показ хубавите неща от нашето ежедневие. 

Всеки, който смята, че има интересен материал, чието място е в "Как се", може да се чувства свободен да го изпрати!

Брояч